Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 

 
Hier nieuwe vierde cd Shimmering Lights. Klik op link!!!!
Download hem nu gratis!!!

Ook te bekijken op spotify en 50 andere sites. 
cd 2,3 en 4 op The Violinist - David De Henau

https://we.tl/t-tcDqWGbWgV?utm_campaign=TRN_TDL_09&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_09
IMG_20220331_201224~2.jpg

David De HenauGeboren 22 januari 1980 te Gent.

 

Een levensportret van David De Henau

David De Henau stamt uit een artistieke familie. Alzo was hij al op zesjarige leeftijd begaan met muziek en met tekenen. Zijn viool is zijn lievelingsinstrument. Tot heden speelt hij al 34 jaar viool wat goed is voor liefst 20.000 speeluren. Verder speelt hij al 20 jaar piano en 18 jaar gitaar.

 

Later zocht hij zijn weg met het maken van schilderijen in olieverf op doek. Hij is alleszins een temperament vol kunstenaar die geen enkele dag laat voorbijgaan of hij is aan het schilderen of aan het musiceren.

Hij maakt abstract werk in zowel groot als klein formaat. In het schilderen wil hij vooral vrij zijn. Hij laat zich niet bekoren tot conventionele inspiratie.

Bij hem primeren een aantal krachtlijnen. Deze komen sterk tot uiting in zijn circulair werk.

Bij iedere cirkel die hij schildert voelt men zijn vrijheidsdrang. Meestal zijn het composities van meerdere cirkels in en door elkaar. Onbekende krachtvelden die elkaar aantrekken en elkaar weer afstoten.

Zijn ander abstract werk waar geen cirkelvormen aanwezig zijn valt op door het zeer sterke coloriet en een dikke verflaag. Men kan bij deze werken wegdromen en even aanwezig zijn in een woest bos of zelfs een oerwoud van hevige kleuren. Of noemt het een kleurenzee die niet tot rust komt. Hier is de zoekende kunstenaar op zijn best.

 

De Henau is hoe dan ook een kunstenaar die niet vlug zal opgeven en die zich niet laat klasseren in het zoveelste kunstisme of mode. Hij blijft een koppige reiziger in het land dat hijzelf gekozen heeft, het land van de vrijheid. Maar de ware kunstenaar is een eenzaat. Enkel bij een tentoonstelling is hij niet meer eenzaam en daar gaat hij telkens de confrontatie aan met vaak onbekende bezoekers.

Al bij al maakt De Henau een warm abstract werk zoals hijzelf een warm en sympathiek mens is.


Bedankt

David De Henau